More
    AcasăDiverseCum poti face ca procesul de reciclare din cadrul companiei sa fie...

    Cum poti face ca procesul de reciclare din cadrul companiei sa fie mai eficient?

    Gradul de poluare de la nivel mondial a atins cote alarmante, iar acest lucru are efecte negative puternice asupra mediului inconjurator si chiar asupra factorilor meteorologici. De aceea, politicile de reciclare devin din ce in ce mai stricte si mai clare, mai ales in ceea ce priveste fabricile si uzinele, care sunt mari generatori de deseuri. 

    Drept urmare, toti antreprenorii, indiferent de domeniul de activitate si de dimensiunea afacerii, ar trebui sa isi adapteze propriile politici de reciclare la normele impuse atat la nivel national, dar si european. Acest lucru poate fi facut prin 2 pasi: 

    Investitii in dispozitive si echipamente pentru reciclare 

    Un prim pas pe care managerii ar trebui sa il faca pentru a se putea alinia la standardele internationale in ceea ce priveste poluarea este investirea in echipamente si dispozitive care sa faciliteze atat procesul de colectare a deseurilor, cat si reciclarea acestora. 

    Un astfel de echipament care se va dovedi util poate fi un roto compactor, care poate fi folosit atat pentru gunoi reciclabil, cat si pentru gunoi menajer. Acestea pot fi alimentate continuu, chiar si in timp ce functioneaza, ceea ce reprezinta un avantaj important deoarece nu mai este necesar ca gunoiul sa fie depozitat inainte de a fi compactat. In plus, nu este necesara o pregatire speciala pentru utilizarea acestora. 

    Stabilirea unor proceduri stricte si eficiente 

    De asemenea, este important ca politica de reciclare sa contina si procedurile prin care angajatii pot contribui la acest proces de strangere si reciclare a deseurilor, proceduri de la care nu ar trebui sa se abata. De exemplu, trebuie mentionat ca deseurile trebuie sortate pe categorii, in pubele special amenajate, marcate prin culori diferite. 

    Totodata, ar trebui sa se caute solutii prin care sa se limiteze generarea de deseuri si gunoi menajer, de preferat fiind alegerea produselor reciclabile, astfel incat sa se previna poluarea sau distrugerea mediului inconjurator. 

    Este important ca toti angajatii sa cunoasca aceste proceduri si masuri de prevenire, atat pentru ca fac parte din politica firmei, cat si pentru a contribui in mod activ la toate demersurile prin care se incearca limitarea poluarii. 

    Tocmai de aceea, companiile mari, care genereaza cantitati ridicate de deseuri, au un departament special care se ocupa cu gestionarea acestora, cautarea si implementarea procedurilor prin care se procedeaza la manevrarea, depozitarea si compactarea deseurilor, precum si cum se poate reduce producerea de astfel de deseuri. 

    Articole Asemanatoare

    Articole Populare