More
  AcasăDiverseAvantajele capitalului de lucru pentru a finanta o afacere

  Avantajele capitalului de lucru pentru a finanta o afacere

  Proprietarii de intreprinderi care exista de mai multi ani pe piata inteleg cat de importante sunt numerarul si fluxul de numerar pentru sanatatea si viabilitatea intreprinderii lor. Un flux de numerar operational puternic pozitiv, sau fluxul de numerar pe care compania il genereaza din operatiunile sale comerciale, inseamna ca societatea nu trebuie sa se bazeze pe finantare sau pe vanzarea activelor sale pentru a-si finanta operatiunile si cresterea. O mare parte din acest flux de numerar operational reprezinta un credit capital de lucru, definit ca fiind activele curente minus pasivele curente.

  Definitia capitalului de lucru

  Capitalul de lucru este reprezentat de numerarul pe termen scurt, sau activele curente, mai putin numerarul platit pentru datoriile curente. Acesta asigura finantarea cruciala de care compania are nevoie pentru a functiona zi de zi. 

  Activele circulante includ numerar, stocuri, conturi de primit, efecte de primit si orice prefinantare. Prefinantarile sunt ceea ce compania  plateste in avans pentru servicii care nu au fost inca prestate si includ chiria si asigurarea. Pasivele curente includ imprumuturile pe termen scurt si conturile de platit.

  Importanta capitalului de lucru

  Cele mai citite articole

  Capitalul de lucru indica cat de bine s-a pozitionat compania pentru a satisface nevoile de numerar pe termen scurt. Atunci cand compania dispune de mult mai multi bani in numerar sau de creante care se transforma rapid in numerar decat platile de capital al datoriei sau platile catre furnizori, riscul de a inceta activitatea din cauza incapacitatii de a plati facturile scade vertiginos. Finantarea capitalului de lucru poate elimina orice decalaj intre fluxul de numerar care intra in operatiuni si fluxul de numerar care iese.

  Viteza si flexibilitate

  Un avantaj al finantarii capitalului de lucru este ca majoritatea companiilor eligibile pot obtine imprumuturi pe termen scurt, inclusiv linii de credit pentru creante, imprumuturi pentru stocuri sau linii de credit bancare, intr-o perioada scurta de timp. Sumele imprumuturilor reprezinta, de obicei, o fractiune din venituri si sunt legate de active care se transforma rapid in numerar. 

  Optiuni pe termen scurt

  Liniile de credit pentru creante si factoringul, care are loc atunci cand compania isi vinde creantele unei terte parti la un pret redus, se leaga direct de creantele companiei. Pe masura ce veniturile companiei si creantele asociate cresc, linia de credit creste. Pe masura ce compania are nevoie de mai multi bani, aceste optiuni de capital de lucru pun la dispozitie aceste fonduri. 

  Optiuni pe termen mediu

  Compania poate finanta capitalul de lucru si cu un imprumut la termen. Finantarea capitalului de lucru pe termen scurt raspunde nevoilor ciclice pe parcursul anului fiscal. Finantarea capitalului de lucru pe termen mediu ofera fondurile necesare pentru a achizitiona stocuri suplimentare si pentru a genera creante care maresc capitalul de lucru. Pentru companiile cu perspective de crestere in urmatorii cativa ani, aceasta optiune ofera acces la un flux constant de capital pentru a acoperi golurile create de cheltuielile legate de crestere.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare