More
  AcasăTehnologieTipuri de microfoane spion si utilizari ale acestora

  Tipuri de microfoane spion si utilizari ale acestora

  In prezent exista mai multe tipuri de microfoane spion ce pot fi utilizate si totul depinde de scopul in care sunt folosite. De aceea, persoanele interesate sa cumpere microfoane spion ar trebui sa se documenteze cu privire la cele mai potrivite astfel de dipozitive.

  Microfoane pentru telefoane mobile activate de la distanta 

  Microfoanele telefonului mobil  pot fi activate de la distanta, fara a fi nevoie de acces fizic. Aceasta caracteristica a fost folosita de agentiile de aplicare a legii si serviciile de informatii pentru a asculta conversatiile din apropiere. Nu numai microfoanele, ci si senzorii de miscare aparent inofensivi, care pot fi accesati de aplicatii terte pe dispozitivele Android si iOS fara nicio notificare pentru utilizator, sunt un potential canal de ascultare pe smartphone-uri. 

  Sisteme computerizate pentru automobile 

  In 2003, FBI-ul a obtinut un ordin judecatoresc de a asculta in secret conversatiile dintr-o masina prin intermediul sistemului de securitate incorporat. Ulterior a fost interzisa utilizarea acestei tehnici deoarece presupunea dezactivarea caracteristicilor de securitate ale dispozitivului. 

  Audio din surse optice 

  Un microfon laser poate fi folosit pentru a reconstrui sunetul dintr-un fascicul laser aplicat pe un obiect dintr-o camera sau o fereastra.

  Cele mai citite articole

  Cercetatorii au creat, de asemenea, prototipul unei metode de reconstructie a sunetului din videoclipurile obiectelor subtiri care pot capta vibratiile sonore, cum ar fi o planta de interior sau o punga de chipsuri.

  Exemple de utilizare a microfoanelor spion

  Ambasadele si alte posturi diplomatice sunt adesea tinta operatiunilor de detectare a sunetelor cu microfoane spion. Ambasada sovietica din Ottawa a fost atacata de Guvernul Canadei si MI5 in timpul constructiei sale in 1956. 

  Ambasada Rusiei la Haga a fost monitorizata de BVD si CIA in 1958 si 1959 folosind un dispozitiv de ascultare Easy Chair Mark III. Monitorizarea intensa a ambasadei Germaniei de Vest la Moscova de catre KGB a fost descoperita de inginerul german Horst Schwirkmann, ducand la un atac asupra  Schwirkmann in 1964. 

  Ambasada Statelor Unite la Moscova a fost spionata in timpul constructiei sale in anii 1970 de agenti sovietici care se prezentau drept muncitori. Cand a fost descoperit la inceputul anilor 1980, s-a aflat ca pana si coloanele de beton erau atat de pline de microfoane spion incat cladirea a trebuit in cele din urma sa fie daramata si inlocuita cu una noua.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare