More
    AcasăDiverseCum si de ce ar trebui folosit un cuptor pentru pizza pe...

    Cum si de ce ar trebui folosit un cuptor pentru pizza pe lemne?

    Preferintele in ceea ce priveste pizza sunt foarte diverse, acestea variind de la o persoana la alta. In plus si retetele, modul de preparare si chiar cel de coacere, sunt numeroase, toate acestea influentand insa gustul final al preparatului. 

    De exemplu, pe piata echipamentelor destinate bucatariilor profesionale exista mai multe tipuri de cuptoare pentru pizza, unele electrice, altele care functioneaza cu gaz si altele care functioneaza cu lemne. Fiecare metoda de functionare poate da o aroma diferita unei pizza. 

    Dintre acestea, aroma oferita de fumul emis la arderea lemnelor este una dintre cele mai apreciate, motiv pentru care in majoritatea pizzeriilor si restaurantelor unde se doreste a se servi pizza autentica se foloseste un cuptor pizza pe lemne. 

    Cum se foloseste un cuptor pe lemne pentru preparat pizza?

    Cuptorul pe lemne este folosit de secole pentru prepararea mancarii, existenta acestuia in casa bunicilor fiind obisnuita. Pentru tipurile clasice de cuptoare pe lemne, care sunt construite, este necesara o anumita experienta pentru a aprinde focul si a-l intretine astfel incat sa se poata coace corect preparatele pentru care sunt pregatite. 

    In ceea ce priveste prepararea pizzei, in cadrul restaurantelor cu specific italian, se folosesc insa cuptoare profesionale, mai ales ca si in aceasta categorie pot fi gasite echipamente care sa functioneze pe lemne. Astfel ca daca in cazul cuptoarelor clasice trebuie sa se cunoasca anumite secrete ale functionarii acestora, in cazul celor profesionale este suficient sa se respecte instructiunile de utilizare oferite de producator. 

    De ce ar trebui folosit un cuptor pe lemne pentru prepararea pizzei? 

    Odata pregatita pizza, aceasta nu are nevoie de o preparare speciala pentru a putea fi coapta intr-un cuptor pe lemne. Este suficient sa se seteze temperatura dorita si sa se astepte intervalul de timp precizat. Modul de functionare al unui astfel de cuptor poate fi diferit de cel al unui cuptor pentru pizza electric, dar gustul si aroma obtinute de preparatele coapte in acesta vor fi unele mult mai bune si apreciate de clienti. 

    In plus, odata incalzit cuptorul, acesta poate coace rapid un numar mare de pizza, pentru a putea fi servite clientilor intr-un timp cat mai scurt. 

    Articole Asemanatoare

    Articole Populare