More
  AcasăSanatateCalendarul recuperarii dupa rinoplastie

  Calendarul recuperarii dupa rinoplastie

  Nu orice persoana are norocul de a se naste cu un nas drept, bine proportionat in arhitectura fetei. Marimea si forma nasului pot genera adevarate complexe si probleme legate de stima de sine. De asemenea, exista si numeroase tulburari functionale ale nasului care trebuie rezolvate, astfel incat persoana sa fie multumita atat de felul in care respira, cat si de felul in care arata. 

  Rinoplastia este o operatie care si-a castigat de mult popularitatea si care poate schimba in bine viata unei persoane prin modificarea aspectului nasului. Fiind o interventie chirurgicala, rinoplastia presupune o perioada de recuperare, care este esentiala pentru reusita operatiei. Iata la ce ar trebui sa se astepte o persoana dupa interventia de remodelare a nasului.

  Imediat dupa operatia de rinoplastie

  In primele ore si zile dupa o rinoplastie, nasul se simte blocat si infundat, iar persoana va fi nevoita sa respire pe gura. De asemenea, varful nasului poate fi amortit, iar zonele vecine sa fie umflate si vinete. Este important sa se urmeze intocmai instructiunile de ingrijire ale chirurgului pentru a permite nasului sa se vindece asa cum ar trebui. In primele zile, este necesara odihna, dormitul cu fata in sus si evitarea oricarei activitati care ar putea pune in pericol nasul. 

  Urmatoarele doua saptamani dupa interventie

  Cele mai citite articole

  Dupa aproximativ o saptamana, medicul va indeparta atelele si pansamentele. Persoana isi poate relua activitatile avand grija sa nu isi raneasca sau sa isi expuna la soare nasul. Dupa doua saptamani, durerile ar trebui sa dispara, iar umflaturile sa se retraga. Si vanataile se vor estompa treptat.

  Dupa o luna de la procedura

  Persoana isi poate relua in mare parte activitatea fizica, iar sportul se va rezuma la exercitiile cardio, care nu implica ridicarea de greutati, posibilitatea ranirii sau lovirii. Se vor evita patinajul, sporturile de contact etc.

  Dupa trei-sase luni de la rinoplastie

  Intre trei pana la sase luni, orice amorteala a pielii si furnicaturi neobisnuite sau dureri ascutite ar trebui sa fie uitate. Persoana isi poate atinge nasul cu o usoara apasare fara a simti nicio durere. 

  La un an de la interventie

  Operatia de rinoplastie ar trebui sa se fi vindecat complet dupa un an si nu ar trebui sa mai existe dureri, umflaturi sau vanatai. Ultimele cicatrice vor fi complet vindecate si abia acum se vor vedea rezultatele finale ale rinoplastiei. Orice disconfort sau reactie adversa trebuie discutate cu medicul care a efectuat operatia. 

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare