More
  AcasăDiverseVintage interior design

  Vintage interior design

  Vintage interior design

  Din ce consta stilul vintage

  Stilul vintage se refera la un mix intre elementele vintage si moderne, care creeaza o atmosfera calda si primitoare, oferindu-le o nota de nostalgie oricarei incaperi. Acest stil poate varia de la piese clasice in stilul Roaring Twenties si tinute de mare clasa, la piese retro, aduse din casele bunicilor si bunicilor sau din perioadea anilor ’50 si ’60. Caracteristicile principale ale stilului vintage sunt mobilierul impresionant, liniile curate, culorile luminoase, accesoriile decorative, iar mai ales, unicitatea.

  Mobilierul vintage

  Mobilierul este elementul central al stilului vintage, asa ca trebuie sa te asiguri ca detaliile sunt deosebite. Mobila vintage poate fi adaugata foarte usor intr-o camera, creand o nota de stil si de rafinament. Pentru cei care prefera stilurile clasice, mobilierul vintage poate fi produs din lemn masiv, precum mobila din stejar, mahon, nuc sau fag. Aceasta poate veni cu decoratiuni din fier forjat, lemn sculptat sau diferite tipuri de sticla. De asemenea, mobila vintage poate fi reconditionata, ceea ce poate adauga si mai multa stralucire incaperii.

  Culori si lumina

  Culorile folosite in stilul vintage sunt vesele si luminoase, aducand o nota de caldura in incapere. Cele mai populare culori sunt galben, albastru, verde, portocaliu, rosu si altele. Culorile isi pot schimba intensitatea, fie ca sunt pastelate, bine definiate sau mai puternice, in functie de preferintele fiecaruia. Pentru a accentua lumina si a crea senzatia de spatiu, se recomanda sa se faca combinatii intre culori deschise si deschise, sau chiar sa se adauge accente in culori foarte luminoase. Lumina naturala joaca un rol esential in crearea unei atmosfere relaxante si calde, asa ca nu trebuie sa neglijati ferestrele si tratamentele acestora.

  Accesorii decorative

  Cele mai citite articole

  Accesoriile decorative sunt foarte importante in stilul vintage, deoarece pot adauga o nota de originalitate inconjurator. Decoratiunile pot include o multime de obiecte, de la tablouri si covoare colorate, la cuverturi de pat sau chiar covoare. Pentru cei care doresc un look mai modern, se pot adauga obiecte mai mici, precum vaze, figurine sau lumini. Aceste obiecte pot fi din metal, sticla sau lemn, iar finisajele pot include lacuire, patinare sau vopsire.

  Textile si tapiterii

  Textilele si tapiteriile sunt foarte importante pentru a crea o atmosfera primitoare si calda in camera. Textilele colorate si imprimate pot adauga un plus de originalitate si culoare, iar cele cu imprimeuri florale sau animale sunt perfecte pentru stilul vintage. De asemenea, tapiteriile din catifea sau piele pot oferi o nota de lux si rafinament spatiului. Pentru o nota vintage, se poate alege un material mai deschis, cum ar fi matasea sau satinul, care creeaza un look foarte elegant. Textilele si tapiteriile pot fi combinate in functie de preferinte, pentru a crea un look unic.

  Incheiere

  Stilul vintage este despre a aduce un plus de caldura si eleganta incaperii. Acest stil se poate realiza prin combinarea de mobilier vintage si modern, culori luminoase, accente decorative si obiecte de decor. Textilele si tapiteriile pot adauga o nota de rafinament si originalitate, iar lumina naturala joaca un rol esential in crearea unei atmosfere relaxante si primitoare. Pentru cei care doresc sa obtina un look unic si inedit, stilul vintage poate fi o optiune foarte interesanta.

  Cele mai citite articole

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Articole Asemanatoare

  Articole Populare