More
  AcasăDiversePotcoava găzduiește cea mai modernă fermă de pui, dezvăluie Iustin Paraschiv

  Potcoava găzduiește cea mai modernă fermă de pui, dezvăluie Iustin Paraschiv

  Grupul Carmistin, dirijat de antreprenorul Iustin Paraschiv, continuă să își reafirme devotamentul față de evoluția industriei avicole, realizând o investiție majoră într-o nouă fermă de creștere a păsărilor, situată în localitatea Potcoava din județul Olt.

  Noua entitate de producție se va integra în platforma de creștere a păsărilor dezvoltată de Grupul Carmistin în regiune, completând cele deținute deja în Vâlcea și Târgu Jiu. Acest pas strategic evidențiază ambiția și încrederea Grupului Carmistin în dezvoltarea și succesul acestui sector vital al economiei.

  Investiția substanțială de peste 8 milioane de euro efectuată în această nouă unitate de producție va avea un rol esențial în consolidarea produselor La Provincia, un brand al Grupului Carmistin, care se numără astăzi printre principalii producători de carne de pasăre la nivel național. Grupul Carmistin generează o cifră de afaceri importantă prin divizia sa de pui, reprezentând aproximativ 60% din întregul său volum de afaceri.

  Brandul La Provincia, cunoscut pentru calitatea și prospețimea produselor sale, va beneficia de pe urma acestei noi investiții. Aceasta va ajuta Grupul Carmistin să-și întărească poziția pe piață, să-și extindă capacitățile de producție și să răspundă în mod eficient cererii în creștere din partea consumatorilor.

  Cu o viziune strategică, antreprenorul Iustin Paraschiv continuă să inspire și să conducă prin exemplul său, promovând valori precum inovația, responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă. Contribuțiile sale notabile în industria agrobusiness-ului îl plasează ca un model de succes pentru antreprenorii români.

  Cea mai avansată fermă de păsări din România a fost inaugurată de Grupul Carmistin în localitatea Potcoava. Grupul Carmistin, înființat de antreprenorul Iustin Paraschiv, a deschis un nou capitol în industria avicolă românească cu inaugurarea celei mai avansate ferme de păsări din țară, situată în pitoreasca localitate Potcoava din județul Olt.

  Această fermă inovativă reprezintă un exemplu viu al devotamentului Grupului Carmistin de a integra tehnologia de ultimă oră și sustenabilitatea în creșterea păsărilor. Ferma de la Potcoava este echipată cu facilități tehnologice de ultimă generație, dezvoltate de Carmistin în colaborare cu furnizori de top din Germania și Belgia. Acest parteneriat strategic a permis implementarea unor soluții de ultimă generație, transformând această fermă într-un exemplar de eficiență și inovație în industria avicolă.

  Unul dintre aspectele remarcabile ale fermei este centrala care utilizează biomasă pentru încălzirea halelor. Aceasta reprezintă o premieră pentru Grupul Carmistin, oferind nu doar eficiență energetică, ci și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. În plus, proiectul a inclus instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile halelor, producând astfel energia electrică necesară și reducând semnificativ costurile operaționale.

  Cele mai citite articole

  Sistemul de ventilație este un alt element inovator al fermei de la Potcoava. Cele 33 de hale sunt echipate cu ventilatoare cu motoare cu magneți permanenți, un sistem revoluționar care crește eficiența energetică cu aproximativ 50% față de metodele tradiționale de ventilație.

  Ferma de la Potcoava nu este doar o realizare tehnologică impresionantă, ci și un proiect pilot în cercetare și dezvoltare în industria creșterii păsărilor în România. Prin aceasta, Grupul Carmistin promovează inovația și cercetarea continuă, contribuind la progresul industriei avicole în țară.

  Compania Carmistin lansează un program de practică pentru viitoarea generație de lucrători din agrobusiness

  Ferma de la Potcoava reprezintă și un punct de referință în educație și formare profesională în sectorul avicol. Grupul Carmistin investește în instruirea și dezvoltarea personalului, asigurând astfel formarea unei forțe de muncă calificate și competente în industria avicolă din România.

  Cu inaugurarea acestei ferme, compania noastră lansează un program de practică pentru viitoarea generație de lucrători din domeniul agrobusiness. Noii noștri angajați vor avea ocazia să lucreze folosind cele mai recente tehnologii din domeniu, care pun accent pe energia verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de mare importanță pentru noi, pentru filosofia noastră de business”, a declarat Andrei Brumaru, CEO al Carmistin.

  Compania Carmistin investește în formarea profesională și educația tinerilor pasionați de agricultură și creșterea păsărilor, oferindu-le acces la cele mai avansate tehnologii și practici în domeniul agrobusiness-ului. Stagiarii vor beneficia de o învățare Aceste acțiuni subliniază filosofia Grupului Carmistin de a contribui activ la bunăstarea și dezvoltarea comunităților în care își desfășoară activitatea.

  Acesta este doar începutul unui angajament pe termen lung, Carmistin având în plan să extindă și să dezvolte această platformă în viitor, creând astfel noi oportunități pentru populația locală. Grupul Carmistin își propune să continue să își consolideze poziția în industria avicolă și să contribuie la dezvoltarea durabilă a României.

  Grupul Carmistin, cu sediul în București, este unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre din România, cu o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de euro în 2022. Compania deține și operează ferme de păsări și de porci în județele Olt, Vâlcea și Gorj, cu un total de peste 1.000 de angajați.

  Grupul Carmistin este cunoscut pentru angajamentul său față de sustenabilitate și responsabilitatea socială, cu o filosofie de afaceri care promovează dezvoltarea durabilă și inovația în toate aspectele sale. Compania investește în tehnologia de vârf și în oamenii săi, pentru a asigura un viitor de succes în industria avicolă din România.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare