More
  AcasăTravelÎn căutarea aventurii în Dubai: excursii de safari în deșert, călătorii cu...

  În căutarea aventurii în Dubai: excursii de safari în deșert, călătorii cu ATV-uri și multe altele

  În căutarea aventurii în Dubai: excursii de safari în deșert, călătorii cu ATV-uri și multe altele

  Dubai, un oraș cunoscut pentru arhitectura sa uluitoare și extravaganta, are mult mai mult de oferit decât zgârie-nori și centre comerciale luxoase. În spatele acestor construcții impresionante se întinde deșertul arab, oferind o gamă largă de activități și aventuri de care poți avea parte atunci când alegi o vacanță în Dubai.

  Safari în deșert: experimentează viața beduină

  Începe-ți aventura în deșert cu o excursie de safari care te va duce în inima deșertului și îți va oferi o perspectivă asupra vieții tradiționale beduine. Bucură-te de plimbări cu cămila, admiră peisajul arid și participă la o cină tradițională într-un campament beduin, unde vei putea savura delicii locale și vei putea asista la spectacole de muzică și dans.

  Aventuri în deșert

  Deșertul îți oferă o mulțime de posibilități de a te bucura de aventură.

  • Plimbări cu ATV-ul pe dunele de nisip

  Pentru cei care caută adrenalină și viteză, plimbările cu ATV-ul pe dunele de nisip sunt o activitate perfectă. Închiriază un ATV și cutreieră deșertul în ritm alert, simțind cum nisipul se scurge printre degete și cum vântul îți bate în față. Această activitate poate fi realizată în cadrul unei excursii organizate, pentru a te bucura de o experiență sigură și plină de emoție.

  • Sandboarding

  Sandboardingul este o altă activitate populară în deșertul din Dubai. Alunecă pe dunele de nisip într-un mod similar snowboarding-ului și bucură-te de senzația unică pe care ți-o oferă acest sport. Majoritatea excursiilor de safari în deșert includ și sandboardingul în programul lor.

  • Plimbări cu balonul aerostatic deasupra deșertului

  Dacă îți dorești o perspectivă diferită asupra deșertului, alege o plimbare cu balonul aerostatic. Această activitate te va purta deasupra dunele de nisip, oferindu-ți o priveliște panoramică asupra peisajului arid și a orașului Dubai în depărtare. Plimbările cu balonul aerostatic sunt deosebit de populare la răsărit, când soarele își face apariția pe cer și luminează deșertul în culori spectaculoase.

  • Trekking și drumetii în deșert

  Cele mai citite articole

  Deșertul din Dubai oferă și oportunități de trekking și drumeții pentru cei care doresc să se aventureze în natură și să exploreze peisajul într-un mod mai lent și contemplativ. Există mai multe trasee marcate și ghizi disponibili pentru a te conduce prin deșert, în timp ce descoperi flora și fauna locală, precum și unele dintre formațiunile geologice interesante.

  • Tururi cu buggy-ul în deșert

  Dacă ATV-urile nu sunt suficiente, poți opta pentru o excursie cu buggy-ul în deșert. Aceste vehicule puternice sunt echipate pentru a face față terenului accidentat și dunele înalte de nisip. Alege un tur ghidat pentru a te bucura de viteză și emoție într-un mediu controlat și sigur.

  Observarea stelelor și astronomia în deșert

  Deșertul este un loc ideal pentru a observa stelele și a te familiariza cu astronomia, datorită cerului senin și lipsit de poluare luminoasă. Participă la un tur de observare a stelelor, condus de un astronom profesionist, care îți va arăta constelațiile și te va învăța despre cerul înstelat și misterele Universului.

  Experiența tradițională de vânătoare cu șoimi

  Șoimii au o importanță deosebită în cultura Emiratelor Arabe Unite și vânătoarea cu șoimi este o tradiție veche. Participă la o demonstrație de vânătoare cu șoimi sau la un atelier pentru a învăța despre aceste păsări fascinante și pentru a admira abilitățile lor de vânătoare în deșert.

  Înnoptarea în deșert într-un campament de lux

  Dacă dorești să te bucuri de o experiență autentică în deșert, dar în același timp să menții confortul și luxul, alege să înnoptezi într-un campament de lux. Aceste locații îmbină elementele tradiționale beduine cu facilități moderne și servicii de înaltă calitate, oferindu-ți o experiență de neuitat în mijlocul deșertului.

  Explorarea rezervației naturale Al Marmoom

  Rezervația naturală Al Marmoom este un loc ideal pentru a descoperi ecosistemul deșertului și pentru a observa animale sălbatice în mediul lor natural. Participă la un tur ghidat pentru a explora rezervația și pentru a învăța despre conservarea și protejarea speciilor locale.

  Pregătește-te să te aventurezi în deșertul din Dubai și să te bucuri de o gamă variată de activități și experiențe care îți vor oferi amintiri de neuitat.

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare