More
  AcasăLifestyleDe ce sa alegi jucarii din lemn pentru copilul tau? Iata 3...

  De ce sa alegi jucarii din lemn pentru copilul tau? Iata 3 motive!

  Cand vine vorba despre alegerea jucariilor pentru copiii lor, parintii sunt atenti la foarte multe aspecte. Nu isi doresc sa cheltuiasca sume mari de bani pe o jucarie, mai ales ca nu stiu daca celui mic ii va placea si se va juca cu ea. Cu toate acestea, isi doresc o jucarie de buna calitate, care sa poata fi folosita in siguranta de copii. 

  In plus, un alt aspect de care acestia tin cont este alegerea unei jucarii care sa fie potrivita varstei si nivelului de dezvoltare cognitiva, dar care sa ii ajute pe cei mici sa dobandeasca si sa isi dezvolte anumite abilitati esentiale. Drept urmare, o varianta care poate indeplini toate aceste criterii este reprezentata de gama de jucarii din lemn. Acestea au numeroase avantaje, de care adultii ar trebui sa tina cont atunci cand sunt in cautarea de jucarii pentru copii: 

  Jucariile din lemn sunt rezistente si durabile 

  Lemnul este un material rezistent, care nu se deterioreaza foarte usor. Tocmai de aceea, alegerea unor jucarii realizate din lemn va garanta ca cei mici se pot bucura de ele pentru un timp indelungat, existand posibilitatea de a se transmite de la un copil mai mare la unul mai mic sau chiar de la o generatie la alta. 

  Jucariile din lemn sunt sigure pentru copii 

  Cele mai citite articole

  Desi parintii se pot teme ca cei mici se vor lovi cu jucariile din lemn, in realitate acestea sunt foarte sigure pentru cei mici, mai ales daca sunt alese in conformitate cu varsta acestora. Lemnul nu contine substante toxice sau alte substante chimice periculoase pentru copii, inclusiv vopseaua folosita pentru colorarea acestor jucarii fiind una pe baza de apa, astfel incat sanatatea copiilor sa nu fie afectata in niciun fel. 

  Lemnul este un material natural, regenerabil si reciclabil 

  Faptul ca lemnul este un material natural, care nu reprezinta niciun risc pentru copiii, mai are un alt avantaj important: este un material regenerabil si reciclabil. Astfel, nici mediul inconjurator nu are de suferit de pe urma jucariilor din lemn, iar preturile acestora sunt adesea considerabil mai mici decat in cazul jucariilor realizate din alte materiale obtinute prin procese chimice. 

  In plus, odata ce copiii au crescut si nu se mai joaca cu ele, parintii pot duce jucariile din lemn la centre de reciclare, fiind astfel si o solutie ecologica ce poate fi integrata usor in vietile oamenilor. 

  Cele mai citite articole

  Articole Asemanatoare

  Articole Populare