Pentru prepararea unei pizza gustoase nu este nevoie doar de alegerea unor ingrediente delicioase si proaspete. Un rol important il are chiar blatul, care trebuie sa fie gustos, pufos si bine patruns, iar pentru acest lucru este necesara achizitionarea unui cuptor special conceput pentru pizza, capabil sa indeplineasca toate criteriile mentionate anterior.
Astfel, cei care isi bazele unei afaceri in domeniul HoReCa si deschid pizzerii, trebuie sa se asigure ca se echipeaza cu un cuptor pizza de o calitate superioara. Antreprenorii care nu stiu care varianta se dovedeste a fi avantajoasa, pot citi in continuare pentru a se informa adecvat cu privire la tipurile de cuptor pentru care pot opta.
Cuptor pe gaz
Cuptorul pe gaz este unul dintre cele mai solicitate electrocasnice din cadrul restaurantelor, datorita rapiditatii cu care mancarea este pregatita. De asemenea, caldura este distribuita uniform in cadrul camerei de coacere, ceea ce inseamna ca pizza sau oricare alt fel de mancare poate sa fie preparat in conditii optime. Cu toate acestea, trebuie luat in considerare faptul ca intretinerea unui astfel de cuptor este mai dificila decat a celui electric, din cauza flacarii care provoaca aparitia fumului la nivelul spatiului de coacere.
Cuptor electric
Un cuptor electric special conceput pentru prepararea pizzei are capacitatea de a atinge temperatura de 500 de grade Celsius. Bineinteles, nu poate sa fie nimic preparat la o astfel de temperatura, ci este destinata functiei de autocuratare, care transforma orice reziduu in cenusa.
Astfel, mizeria din interiorul cuptorului poate sa fie indepartata cu usurinta. De asemenea, controlul asupra caldurii este mai ridicat la cuptorul electric spre deosebire de oricare alt tip. Astfel, acest tip de cuptor se dovedeste a fi mai avantajos pentru o pizzerie care isi propune sa atraga un numar generos de clienti.
Cuptor pe lemne
Cuptorul pe lemne nu reuseste sa gateasca pizza uniform, insa tocmai acest detaliu ii ofera un gust special. Pentru obtinerea unei arome de-a dreptul delicioase, este important sa se foloseasca lemne de calitate. Sfatul de care orice antreprenor trebuie sa tina cont daca isi cumpara un astfel de cuptor consta in evitarea lemnului rasinos.
Alegerea unui cuptor special conceput pentru prepararea unei pizza delicioase nu este o alegere simpla. Din acest motiv, orice cumparator trebuie sa se asigure ca se informeaza corect si detaliat pentru a lua decizia corecta.