More
    AcasăDiverseFilosofia zero waste – Absolut necesară pentru mediul de business din prezent 

    Filosofia zero waste – Absolut necesară pentru mediul de business din prezent 

    Mediul de business a suferit schimbări majore în ultimii ani. Firmele au devenit conștiente că una dintre cele mai importante responsabilități este să trăiască în armonie cu mediul înconjurător. Valorile sustenabile au început așadar să se perpetueze încetul cu încetul în rândul antreprenorilor. De asemenea, filozofia zero waste a devenit un etalon în mediul de afaceri din prezent. 

    La baza unui asemenea principiu stă dorința de a minimiza pe cât posibil cantitatea de deșeuri generate anual. Practic, business-urile care abordează conceptul de zero waste implementează diferite soluții de minimizare și/sau prevenire a deșeurilor, asigurând o efectuare a activității lor economice în acord cu noile direcții de mediu. 

    În plus, eforturile care susțin această direcție sustenabilă trebuie să se îndrepte către:

    • Gestionarea corespunzătoare a etapelor de colectare deseuri;
    • Folosirea rațională a resurselor naturale disponibile;
    • Protejarea mediului înconjurător și sănătății cetățenilor;
    • Prevenirea și diminuarea impactului asupra mediului în contextul generării de deșeuri, indiferent că vorbim de cele periculoase sau de cele nepericuloase.

    Însă, pentru a integra o asemenea filozofie la nivelul firmei va trebui să apelezi la ajutorul unor specialiști în domeniu protecției mediului. Un partener de încredere pentru organizația ta este INDECO GRUP, o companie ce oferă numeroase servicii integrate privind managementul deseurilor, garantând acestora o aliniere a business-ului din punct de vedere mediul. Beneficiind de o expertiză vastă în acest domeniu, ei te vor ajuta să identifici soluții la problemele de mediu cu care te confrunți, stabilind măsuri eficiente cu privire la managementul deseurilor abordat la nivel de firmă. Prin intermediul unui astfel de sprijin, vei putea atinge obiectivul de zero waste stabilit

    Filosofia zero waste – De ce să o adopți pentru firma ta?

    Încă te întrebi la ce te va ajuta principiul zero waste?

    Iată o listă de avantaje de care te vei bucura imediat ce ai adoptat planul de gestionare a deșeurilor generate la nivel organizațional:

    • Te vei bucura de notorietate în domeniul în care activezi – Pe lângă calitatea produselor sau serviciilor pe care le furnizezi, compania ta va fi apreciată pentru valorile sustenabile pe care și le asumă. Organizația ta va deveni așadar un pilon important în derularea activităților de protejare a mediului înconjurător.
    • Fără pierderi – Filosofia Zero Waste te va ajuta să eviți pe cât se poate risipa. Odată ce fluxurile de generare și colectare deșeuri vor fi îmbunătățite, riscul contravențiilor aplicate de către autorități va fi eliminat.
    • Vei obține un mediu de lucru sigur și prielnic pentru angajații tăi – Odată eliminate riscurile pe care le pot cauza deseurile rezultate din activitate pe care o derulezi, nu va mai trebui să îți faci griji în ceea ce privește siguranța și sănătatea salariaților tăi.

    Zero waste este o strategie care te va ajuta să obții acel model de business sustenabil dorit, contribuind semnificativ la îmbunătățirea performanței de mediu, la nivel organizațional. Însă, pentru a te asigura de eficiența planului privind managementul deșeurilor e recomandat să apelezi la experți în domeniu.

    Articole Asemanatoare

    Articole Populare